Новини

София сред най-бързо развиващите се градове

Столицата ни е класирана на 30-то място в надпреварата за най-бързо развиващ се град през 2014 г. от общо 300 големи града. Подредбата е изготвена от Global MetroMonitor и JPMorgan Chase, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

В друго изследване на Фондация Bloomberg и на London School of Economics and Political Science (LSE) за Централна и Източна Европа София и Братислава са в челните редици на градовете с най-висок ръст на БВП на глава от населението за десет годишен период, в частност 6.9% за столицата ни.

В Европа се нареждаме сред столиците с най-ниско ниво на безработицата. С новопостроените детски градини в София се откриват още 2500 работни места. В район Панчарево тази година отваря и ново училище, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us