Новини

УАСГ организира „Седмица на водата“

По случай 22 март – Световен ден на водата, Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Българската асоциация по водите (БАВ) и Сдружение „Аз обичам водата” организират „Седмица на водата“. Тя ще се проведе от 16 до 22 март.

Хидротехническият факултет при УАСГ ще посрещне ученици на 20, 21 и 22 март, когато ще се проведат „Дни на отворените врати”. На обиколки из лабораториите на факултета ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Учениците ще могат да придобият представа с какво се занимава един хидроинженер и с какво е по-различен от останалите строителни инженери. Продължителността на обиколките е около 1 час. Желаещите да участват тряба да се запишат като попълнят формата за регистрация.

Посетителите от последен клас на средното образование ще могат писмено да заявят желание за висше образование в конкретна специалност на Хидротехническия факултет при УАСГ, с което приемът им в нея ще е гарантиран без конкурсен изпит и след успешно положени ДЗИ за 2017-а година.

В дните от 20 до 22 март в централното фоайе на Новата сграда на УАСГ ще бъдат организирани работилници с образователна цел, сред които ще се представи и Химико Технологичния и Металургичен Университет – София.

През цялата Седмица на водата ще бъдат изложени най-красивите фотографии в националния фотоконкурс „Фонтаните в България“.

Подробна информация за събитията – на интернет страницата на УАСГ.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us