Новини

Уебинар: ГИС системите в помощ на оптимизацията на бизнеса

На 19 май от 10:30 ч. ще се състои безплатен уебинар на тема „ГИС системите в помощ на оптимизацията на бизнеса“. Официални гости на събитието са полк. инж. Георги Гладков, директор на дирекция „Пространствени данни“, ЕСМИС; инж. Милко Величков, мениджър ГИС, Софийска вода; подполк. д-р Мариян Марков, главен инженер на Военен географски център, Министерство на отбраната; Миглена Кузманова, мениджър „Бизнес развитие“, ЕСРИ България ООД; д-р инж. Стефан Петров, началник отдел „Геоинформационни системи“, Агенцията по геодезия картография и кадастър; проф. дгн Румяна Вацева, ръководител на секция ГИС, Национален институт по геофизика, геодезия и география, БАН и доц. д-р инж. Любка Пашова, Национален институт по геофизика, геодезия и география, БАН. Ще се обсъждат въпроси относно ГИС пазарът в страната, приложенитето на ГИС технологиите, примери за използване на ГИС, европейските директиви свързани с ГИС и кадрите във сферата.

За участие желаещите трябва да се регистират на адрес https://discussions.idg.bg/125/registration. След приключване на дискусията видеозаписът ще бъде качен на адрес: https://discussions.idg.bg/125/video /.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us