Новини

Взимаме 190 милиона лева за трансгранично сътрудничество

Над 190 млн. лева по програмите за трансгранично сътрудничество ще бъдат инвестирани в развитието на туризма до 2020 г., стана ясно на срещата на министрите на туризма от страните в Дунавския и Адриатико-Йонийския региони. Зам.-министър на МРРБ Деница Николова представи възможностите, които Европейските фондове предоставят за финансиране на дейностите в областта на туризма по Дунавската стратегия. Туризмът ще бъде един от основните приоритети за финансиране по петте програми за трансгранично сътрудничество с Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Македония 2014-2020. Туризмът ще бъде подкрепен финансово и от програмата „Черноморски басейн“ 2014-2020, както и от новата програма за транснационално сътрудничество Балкани – Средиземно море. В това число влизат, както инвестиционни проекти, свързани с подобряване достъпа до туристически обекти и природни забележителности, реконструкция на обекти и др., така и проекти от „мек“ тип за разработването на маркетингови стратегии, общи туристически продукти и др.

За програмен период 2007-2013 по програмите за трансгранично сътрудничество са изпълнени 148 проекта в сферата на туризма, като стойността на реализираните дейности от български партньори възлиза на около 90 милиона лева.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us