Новини

Йовев към УАСГ: България е изградена до тук с Вашето майсторство, талант, сърце и любов

„Дори някой да внушава, че началото започва от днес, строителите доказват, че това не е така. България е изградена до тук с Вашето майсторство, талант, сърце и любов.“

С тези думи заместник–министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев се обърна към участниците в Международната юбилейна научна конференция „75 години УАСГ“, посветена на годишнината от създаването на Университета.

„Като общество и като отделни личности, всички заедно ще намерим решения на проблемите, за да постигнем един бъдещ, устойчив модел на развитие на Университета по архитектура, строителство и геодезия, защото без Вашата велика професия не може да съществува нито една държава и нито едно общество“, каза още в словото си Валентин Йовев.

„Да строиш е съзидание, а всеки градеж е ново извисяване и на построеното, и на личността, която го създава“, подчерта от трибуната заместник – регионалният министър и изрази удовлетвореност, че през годините ръководствата на Университета са го опазили от политически пристрастия и влияния.

Валентин Йовев се обърна към всички представители на институциите в страната да се включат с всички сили в развитието на висшето учебно заведение. „Вашата професия интегрира нации, религии, политики, а съграденото от Вашите ръце, ум и отдаденост ще остане за поколенията“, заключи заместник – министърът.

Тази вечер в тържественото събрание, по повод 75 години от създаването на УАСГ ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us