Новини

Зам.-посланикът на САЩ: Всеки българин страда от корупцията

В България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин, заяви заместник-посланикът на САЩ в София Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт по случай Международния ден за борба с корупцията,.

В обръщението си заместник-посланик Бъртън отбеляза: „Корупцията е проблем навсякъде по света, включително в САЩ, както бихте прочели в много от заглавията в пресата. За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин“, каза още той. „Това, което е необходимо, е политическа воля, както и професионален капацитет, за да се реализират всички антикорупционни инициативи и реформи“, подчертава дипломатът цитиран в официалния Фейсбук профил на мисията.

„През последните двадесет години правителството на САЩ е предоставило финансиране в размер на 64 милиона долара за програми, предназначени да подпомогнат укрепването на правовия ред в България, в това число обучителни програми за български магистрати“, казва още заместник-посланикът на САЩ в София Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us