Отвъд геодезията

Андреа Бочели

Гласът на Италия Андреа Бочели ще събери хиляди българи в София в края на август, като фактически ще подкрепи кандидатурата на града за европейска столица на културата. Преди година Бочели подкрепи София с писмо до кмета Йорданка Фандъкова. Сега, година по-късно идва със закъснение от три месеца, за да зарадва многобройната си публика. Причината за отлагането на първоначално обявеното за 30 май в зала „Арена Армеец“ участие беше поради големия интерес, като се наложи събитието да бъде преместено на място с повече капацитет. Закупените билети ще важат без необходимост от допълнителна заверка.

Организаторите обещават на българската публика спектакъл, включващ класически арии от най-известните италиански и световни опери, както и песни от новия му албум Passione, издаден в началото на миналата година, като Бочели изпълнява дуети със звезди като Дженифър Лопес и Нели Фуртадо.

Бочели е роден в Тоскана – родината на Пучини и Маскани. Детството му минава в малко селце близо до Пиза, където получава пълна подкрепа от семейството си в желанието да учи музика. Стремежът му да продължи музикалните уроци го принуждава да съчетава нощни изяви в пиано-барове и усвояването на правните науки в университета в Пиза. Въпреки че постига голям успех с любовта си към пианото и флейтата, още докато е юноша, той осъзнава, че най-силният инструмент, който притежава, е собственият му глас. За световната сцена звездата на Бочели изгрява през 1994 г. с явяването на конкура в Сан Ремо.

Автор

Теодора
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us