Отвъд геодезията

Дрон фест в Албена през уикенда

Фест за любители на безпилотните летателни апарати организират в курортен комплекс Албена през уикенда. Дрон фестът ще е 7 и 8 май, ще обменят опит и техники на заснемане. Две теми са заложени в дневния ред на форума – „Техническа грамотност и стандартни и нестандартни похвати за заснемане“ и „Дрон и виртуална реалност“.

Освен дискусиите организаторите са подготвили множество игри с награди за участниците, които пък ще представят невероятно зрелище за зрителите на фестивала. Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео на комплекс Албена, като най-добрият филм ще бъде отличен на официална церемония и ще получи награда от туристическия комплекс, домакин на проявата. Сред амбициозните цели, които организаторите си поставят е заснемането от въздуха на надпис „Албена“, изписан от хора и затова те канят всеки желаещ да се забавлява и стане част от първия Дрон фест в Албена в неделя на плаж Ганвие в 15 часа.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Мозъкът на хората се смалява
  Мозъкът на хората се смалява

  Мозъкът на хората се смалява, откриха изследователи от Бостънския университет и Дартмутския колеж в САЩ. За целите на изследването учените са анализирали 985 изкопаеми и

 • Първият космически филм ще бъде готов догодина
  Първият космически филм ще бъде готов догодина

  Работата по първия филм, сниман в космоса, ще продължи на Земята поне до края на следващата година. Това съобщиха световните медии. Режисьорът на филма е

 • Дърветата растат по-бързо заради земетресенията
  Дърветата растат по-бързо заради земетресенията

  Земетреснията стимулират растежа на дърветата, установи германско проучване, цитирано от сп. „Сайънс“. Изследователите са установили, че силните трусове могат да помогнат на дърветата да растат.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us