Отвъд геодезията

Къде е къщата?

Тази очарователна къща, вклинена между две огромни назъбени скали, е наричана Castel Meur, а също и La Maison Du Gouffre.
Позната и като Къщата между скалите, тя се намира в тихо френско селце в района на Бретан във Франция.
Къщата е с гръб към морето и сгушена между две скали, които да я предпазват от най-силните бури, често явление в тази част на света.
Малката къща е построена през 1861 г. по време, когато разрешителни за строеж не са съществували и всеки е можел да си изгради дом по свой вкус.
След смъртта на първоначалния си собственик Castel Meur служи като втори дом на семейство, което не я посещавало редовно.
Сегашният обитател, внук на първия господар на къщата, живее в нея от 2004 г. насам, след като продава бизнеса си в Америка.
В миналото туристите имаха възможност да разгледат къщата отблизо. След като японски туристи се качиха на покрива й и причиниха щети, собственикът изгражда стена около имота, ограничаваща достъпа до сградата.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Най-накрая дигитализират фонда на две галерии
  Най-накрая дигитализират фонда на две галерии

  В течение на няколко месеца Националната галерия (НГ) и Софийската градска художествена галерия (СГХГ) работят съвместно с Анимо Софтуер ООД за реализирането на проекта „Интегрална

 • Важни изложби в БАН днес
  Важни изложби в БАН днес

  В Националния археологически институт с музей при БАН /НАИМ-БАН/ ще бъде подредена изложбата „Време, материя и дух: Реставрацията в Националния археологически институт с музей при

 • Защо моделирането на климата е важно
  Защо моделирането на климата е важно

  Нобеловата награда беше присъдена „за основополагащ принос към разбирането ни на сложните физични системи“. Тя се поделя между Шикуро Манабе и Клаус Хаселман „за физическото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us