Отвъд геодезията

Климт и Хундертвасер с цифрова изложба

След Париж, Дубай и Сеул цифрова изложба на творби на австрийските художници Густав Климт и Фриденсрайх Хундертвасер ще бъде открита Ню Йорк, предаде АФП. Събитието ще продължи девет месеца.

Нов център за изкуство с името „Зала на светлините отваря врати в сряда. Мястото е старата банка в Трайбека, Южен Манхатън. Това е старият квартал на ирландските емигранти от края на XIX и началото на XX век.

Сега, върху екран на това историческо място, ще бъде показано творчеството на Густав Климт (1862-1918), представител на Виенския сецесион, и Фриденсрайх Хундертвасер (1928-2000), художник и архитект, представител на модернизма.

Според Брюно Моние, президент на частната френска организация „Culturespaces”, подобни центрове за цифрови изложби са музеите на XXI век. Младите хора, които избягват музеите, предпочитат да възприемат изкуството по този начин.

Показването на картините ще бъде озвучено от класическа и електронна музика. Известаната картина на Климт „Целувката“ ще бъде прожектирана върху стените, колоните, тавана и на земята с обща площ 3 000 кв.м.

Стивън Флинт Уд, генерален директор на развлекателната компания „IMG“, каза, че подобни събития се допълват добре с музеите. „Можете да дойдете тук, сред тази уникална атмосфера, а после да отидете в музея, за да видите картините на живо.“

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us