Отвъд геодезията

Книгите в бр 6/2015 г.

Journal of Cartography

ИК Taylor & Francis

„Има ли нещо по-важно днес от картографирането на света около нас?”

С този въпрос започва редакционния коментар на първия брой на новото списание на Международната картографска асоциация ICA. „Светът представлява отпечатък от нашето минало и в него се съдържа жизненоважното, за да разберем нашето бъдеще”, продължават редакторите на новото списание.

Пожелаваме успех в по-доброто разбиране на света! Ще е от полза за всички нас

Батман Аполо

Виктор Пелевин

ИК Колибри

„Някои халдеи дори не разбират, че цялото човешко мислене е „лингвистично“, тъй като броят на достъпните за хората възприятия се определя от „шаблоните за разпознаване“, тоест от думите. Това нещо, за което няма дума, за 99,99 процента от хората изобщо не съществува.”

Поредното езиково преклонение с привкус на сатира пред малкото останал човешки разум ни предлага поредната книга на електромеханика от литературния институт „Максим Горки” Виктор Пелевин.

Четете още за двата агрегата на културата – гламура и дискурса в новия му роман, който след като е преведен на български, значи вече съществува.

Писателят призрак

Филип Рот

„… привличаше с още по-голяма сила посредствената тълпа и любителите на изкуството нашир и длъж по света. От друга страна, той може би тъкмо това искаше. Очевидно не съществува прост начин да бъдеш велик, или поне аз бях на път да направя такова откритие.”

Тази есен е явно силна за книгоиздаването, което привлича любители на книгите и по телевизии, и по книжарници в България. Докато тече форматът-риалити за писатели „Ръкописът”, издатели извадиха добре познатото вървежно оръжие Филип Рот и отпечатаха книгата за читатели-писатели.

Ние ще кажем само “Déjà-lu”. Не, не е печатна грешка.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Най-голямото събитие на Острова за геопространствена информация
  Най-голямото събитие на Острова за геопространствена информация

  Най-голямото събитие в Обединеното кралство за геопространствената общност GEO Business се завръща в Лондон на 5-6 юни 2024 г. Регистрацията е безплатна. https://eventdata.uk/Forms/Form.aspx?FormRef=Geo64Visitor&TrackingCode=GIM200&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Eblast%20|%20GIM%20|%20Geo%20Business%20|%2017-04-2024&sid=48491

 • Човешкото докосване наистина лекува
  Човешкото докосване наистина лекува

  Човешкото докосване може да намали болката, депресията и тревожността у възрастни и деца, установиха германски учени, цитирани от сайта на в. „Индипендънт“. Ефектът се проявява

 • Учени строят като термити
  Учени строят като термити

  Международен екип от учени от Великобритания, Белгия и Франция откри как термитите успяват да изградят огромни структури със сложна вентилация и галерии, координирайки работата на

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us