Отвъд геодезията

Книгите в брой 3/2011 г.


Сътворението на Вселената или Големият адронен колайдер

Амир Аксел

ИК НСМ Медиа

 

 

Научните постижения от ден на ден стават все по-достъпни за обикновения неучен благодарение на интернет и лесния достъп до информация. Книгата на Аксел разказва за ускорителя, създаден в CERN, който до момента е най-голямата подобна машина, чиято цел е да разбере тайната на Големия взрив. Книгата е като енциклопедия по темата и подходяща за всички, които все пак предпочитат да четат на хартия, отколкото в интернет.

 

 

 

Вселената в един атом – среща между наука и духовност

Далай Лама

ИК Нова епоха

 

По повод 50-ата годишнина от първия полет на човек в космоса анкета сред космонавтите показа, че повечето от тях вярват в Бог. Именно тази връзка – наука – духовност се опитва да демонстрира и доскорошния тибетски лидер, който вече се отказа от отговорността да е духовен водач на народа си.

Според Далай Лама днес науката и духовността са по-близки от всякога и този потенциал ще помогне на човечеството за бъдещите предизвикателства.

 

 

 

Дневник на една лоша година

Дж. М. Кутси

ИК Жанет – 45

 

Нов автор, смятан за един от най-добрите живи, пишещи на английски. Текстът е поднесен и в нова графична форма. Темите са от игла до конец – говори се за всичко, за което ви хрумне от съвремието ни. Анализаторите не пестят хвалби от типа шедьовър, явление, стожер и т.н. Авторът всъщност отдавна получи признание, като взе Нобеловата награда за литература за 2003 г., а който не вярва, че Кутси може да пише и я заслужава, да го прочете.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us