Отвъд геодезията

Книгите в брой 5/2017 г.

208757 b

РЕВОЛЮЦИЯ. Битката ни за Франция

Eманюел Макрон

ИК Слънце

Светът се променя, а сред доказателствата за тези процеси са появата на явлението Доналд Тръмп и на най-младият държавен глава на Франция от времето на Наполеон – 39-годишният Еманюел Макрон. И ако Америка е чак отвъд океана, то Франция е доста близо до нас. А там Макрон се готви за революция, както е озаглавил книгата си, превърнала се в бестселър. И докато на нашите политици все още се случва да им търсят дипломите, то на този французин те не могат да се изброят – завършил е философия в Сорбоната и е сред първенците на елитното Висше училище по администрация.

Целта на Макрон обаче е една – по-доброто бъдеще за народа му.

208787 b

Колекция от философски куриози (Сборник със загадки, странни случаи, мистерии и двусмислици)

Рой Сьоренсен

ИК Книгомания

Поредно добро произведение на книгоиздаването на „Книгомания”, предназначено за незнаещите знаещи. Както самите издатели рекламират: „Ако искате да разберете как да се приспособявате към странностите, да вдъхвате надежди, да наследите предците си, да подредите липсите при липсата на подредба, да печелите, когато губите, и да се научите да размишлявате посредством контратези, попаднали сте на правилното място.” След тази книга ще сте крачка по-близо до тайните на празнотата на Платон, следствията на Витгенщайн, теста за интелигентност на Шопенхауер, големия залог на Волтер, „вярната грешка“ на Ръсел и логиката на омара. Сред значимите откровения ще попаднете и на аргументи защо яйцето е преди кокошката, какво е пропуснал миячът на чинии и защо точно е изчезнал Декарт.

Да ви е сладко!

208335 b

История на българските държавни символи

Иван Войников

ИК Абагар

Септември е месец с много празници. И то с празници на държавата. Може би сега е и подходящото време да се почете българската история с „История на българските държавни символи“. Хаосът в държавата ни е отразен и в историята – досега у нас няма подобно изследване, затова новият труд запълва тази празнина. Със сигурност всеки може да намери за себе си нещо интересно и да научи малко повече за историята, а току виж – да се е почувствал и по-добре от това, че е българин.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us