Отвъд геодезията

Мъск: Работя много

Милиардерът Илон Мъск е най-богатият човек в света. Като изпълнителен директор на авиокосмическата компания SpaceX, на компанията за електрически автомобили Tesla и на невротехнологичната компания Neuralink, а също като основател на The Boring Company, която строи тунели, Мъск има доста ръководна работа всеки ден.

“Работя много”, каза Мъск на Джо Роган по време на последния епизод на “The Joe Rogan Experience”. “Обикновено се намирам на работни срещи до 01.00 или 02.00 ч. през нощта. Събота и неделя, обикновено не, но понякога и тогава”.

И така, как Мъск има време да върши всичко това? Той свежда времето си за сън до минимум.

Илон Мъск спи около шест часа, каза той на Роган. “Опитах се да спя по-малко, но тогава общата производителност намалява”, каза той. “Не намирам, че искам повече сън от шест часа”.

Милиардерът също така посочи, че в миналото е работил стотици часове седмично. Понякога милиардерът дори е спал на пода под бюрото си в компанията Tesla, съобщава “Уолстрийт джърнъл”.

“Имаше моменти, когато през някои седмици … не съм броил точно, но просто спях по няколко часа, след това работех, след това спах по още няколко часа, работех седем дни в седмицата“, каза Мъск пред Кара Суишър. През ноември 2018 г., припомняйки неговите усилия да увеличи производството на електромобилите Tesla Model 3. “Някои от тези седмици трябва да са бил на работа по около 120 часа”, посочи Мъск.

Мъск призна, че графикът не е здравословен, казвайки на Суишър, че „е изгорил куп неврони“.

“Никой не трябва да влага толкова много часове в работа”, каза той пред електронното издание Axios през 2018 г. “Не се препоръчва за никого. Ще изглеждате малко луд, ако работите 120 часа седмично”.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Най-накрая дигитализират фонда на две галерии
  Най-накрая дигитализират фонда на две галерии

  В течение на няколко месеца Националната галерия (НГ) и Софийската градска художествена галерия (СГХГ) работят съвместно с Анимо Софтуер ООД за реализирането на проекта „Интегрална

 • Важни изложби в БАН днес
  Важни изложби в БАН днес

  В Националния археологически институт с музей при БАН /НАИМ-БАН/ ще бъде подредена изложбата „Време, материя и дух: Реставрацията в Националния археологически институт с музей при

 • Защо моделирането на климата е важно
  Защо моделирането на климата е важно

  Нобеловата награда беше присъдена „за основополагащ принос към разбирането ни на сложните физични системи“. Тя се поделя между Шикуро Манабе и Клаус Хаселман „за физическото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us