Отвъд геодезията

Пловдив – топ дестинация

Пловдив зае четвърто място в гласуването за най-добра европейска дестинация в класацията на туристическият сайт European Best Destinations. На първа позиция е словенската столица Любляна, на втора-испанският курорт Марбея, на трета- Амиен във Франция.

В гласуването са получени близо 500 000 вота от 182 страни.

Пловдивският кмет Здравко Димитров заяви, че това е голям успех за града и е доказателство, че той се развива и върви в правилната посока.

Тази неделя, списанието Forbes USA ще обяви пред повече от 90 милиона пътешественици с висока платежспособност новината, че Пловдив е класиран на Първо място като най-добра културна дестинация в Европа. Заедно с това ще бъде разпространена и оповестената преди дни класация, в която градът попада сред 5-те най- добри европейски дестинации, поради което му се дава право да носи и титлата „Най- добра европейска дестинация през 2022-ра година“. На първо място е класирана Любляна, а Пловдив изпреварва градове като Рим и Истанбул. Водещият едноименен уебсайт за туризъм в Европа, класира Пловдив на първото място в разделите „Най-добра културна дестинация в Европа 2022“, „Най-романтични дестинации в Европа“ , както и в категорията „Най-добри винени дестинации в Европа“.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us