Отвъд геодезията

Този уикенд последвайте „Белия заек“

Фестивалът за музика, дизайн и съвременно изкуство „Белия заек“ (White Rabbit) ще се проведе тази събота и неделя (16 и 17 юни) на столичната ул. „Иван Вазов“. Събитието се провежда в партньорство със Столична община, а входът е безплатен. И в двата дни програмата започва и свършва от 10 ч. сутринта до 10 вечерта. Фестивалът включва музиканти, визуални артисти, дизайнери, художници, а за най-малките ще има работилници и увлекателни занимания, организирани от Музейко.

Сред участниците са джаз музикантите Димитър Горчаков, Aled Urdu и Павел Терзийски, хореографът и изпълнител Иво Димчев, електро/уейв/пост/пънк музикантите Насо Русков, Ивайло Стоядинов – Чарли и Сибила Серафим.

„Белият заек“ ще бъде поле за изява на американския художник Edward Granger и българския му колега Иван Мудов.

Специално за фестивала в центъра на София на 12 ключови места ще бъдат позиционирани и 12 илюстровани заека. Техният художник Ясен Згуровски, заедно с дизайнера на видео игри, Оракул и студиото за виртуална реалност VR City са автори на „куест“ игра, в която всеки, намерил и заснел с телефона си илюстрацията, ще види как заекът оживява в анимация, давайки насоки за намирането на следващия.

Подробности на официалната страница на фестивала – https://www.facebook.com/thewhiterabbitfestival/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us