кофа

Европарламентът с гаф: Показват филм за София с кадри от Скопие

В  посетителския център на Европейския парламент- Парламентариума се прожектира филм за София, но в него вместо кадри от столицата ни се показват такива от Скопие, предаде OFFNews.
В Парламентариума посетителите могат да видят близо 100 филмчета за различни места в ЕС, а това представящо София, започва с разказ и кадри от протестите през 1997 г. и последвалите промени. Кадрите акцентират върху изградения с европейско финансиране Терминал 2, но след първите минути, показващи строителните работи по софийското летище, следва представяне на завършения обект, който се оказва летището "Александър Велики" в Скопие.
От Европейския парламент обясниха, че изложбата е от 2010/2011 г. и близо 100-те филмa за различни населени места в страни от ЕС, включително този за българската столица, са били създадени от външна фирма. Промени ще бъдат направени във възможно най-кратък срок, а корекциите ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител.
„По финансови причини не беше възможно да бъдат заснети 100 филма в Европа на място. Вместо това, за клиповете бяха използвани архивни снимки" е другото обяснение за необичайния гаф.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us