кофа

Google си плаща за антивирусния гаф, а в Бразилия решават на кого е интернет

Корпорацията Google e решила да възстанови на потребителите парите, които те са платили за изтегляне на антивирусното приложение The Virus Shield, което се оказа фалшиво. 
Приложението, закупено от онлайн магазина Google Play, достигна над 10 000 сваляния, преди да бъде свалено на 6 април. При тестването на The Virus Shield обаче се оказало, че инсталирането му не довежда до нищо друго, освен до появата на нова икона на екрана на мобилното устройство. Потребителите ще получат пълно възстановяване на сумата от 3,99 долара.
 
Докато Google си плащаше за гафа, в Сао Пауло, Бразилия, на конференцията Нет Мундиал се събират различни експерти, недоволни от влиянието, което САЩ имат върху интернет и по-специално от ICANN (Интернет корпорация за присвоени имена и адреси). Американското Министерство на търговията се съгласи да предаде надзора над организацията, а как точно ще се случи това ще бъде обсъдено на предстоящата конференция.
 
Срещата се приема критично в САЩ, а според две от страните, които не са включени в нея – Русия и Китай, контролът върху ICANN трябва да бъде даден на ООН. По ирония на съдбата Турция е една от държавите, които ще участват в дискусиите, въпреки силната цензура, която страната упражнява в онлайн пространството напоследък.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us