кофа

Успешни тестове с GNSS RTK приемници на ГЕО ПЛЮС в мрежата на NAVITEQ

През февруари 2009 г. бяха проведени тестове за работа на GNSS RTK приемници, предлагани от ГЕО ПЛЮС ЕООД, в мрежата от перманенти станции на NAVITEQ. Тестовете бяха организирани съвместно от специалистите на двете фирми, за да се гарантира успешното приложение на предлаганите GNSS техника и навигационни услуги на настоящите и бъдещи потребители в България. Фирмата ГЕОСОФ ЕООД предостави своите новозакупени приемници за провеждане на тестовете.

Това са ZGP800 на GeoMax AG (Швейцария), част от HEXAGON GROUP (Швеция) и X90G RTK Network на CHINA HUACE NAVIGATION LTD (Китай). Двата приемника имат различни технически решения за връзка с перманента мрежа. В приемниците GeoMax ZGP800 се използва Bluetooth връзка с външен GSM телефон, а в корпуса на HUACE X90G RTK приемниците е вграден слот за SIM карта за осъществяване на връзка чрез GPRS. И двата приемника използват модерния NTRIP протокол.

След кратко настройване на приемниците за работа в мрежата на NAVITEQ бяха извършени успешно полеви тестове в доста тежки условия за GNSS измервания, а именно на площад Св. Неделя в центъра на гр. София. При тестовете и двата GNSS приемника се справиха бързо и успешно, като заработиха безпроблемно в реално време с прецизна точност в мрежата от перманентни станции на NAVITEQ.   

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us