Видео

Българи са финалисти в един от най-престижните фестивали за светлинно изкуство

Българската 3D мапинг компания МП Студио (MP STUDIO) е сред финалистите на престижния фестивал за светлинни изкуства Circle of Light в Москва. Светлинното шоу се излъчи между 23 до 27 септември върху фасадата на емблематичния Болшой театър. Спектакълът на МП Студио се състезаваше в категорията Аrt Vision Classic.

Circle of Light е ежегоден международен фестивал за аудио-визуално изкуство, на който артисти от цял свят преобразяват известни сгради в центъра на Москва. Събитието е носител на множество международни награди, както и на Световен рекорд на Гинес от 2015 г. за най-голям прожекциoнен екран.

Вижте интервю със създателя на МП Студио Марин Петков за рубриката ни „С лупа и телескоп при…“ от брой 6 на 2014 г. на списание „Геомедия“.

[iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMakeIdeasPlay%2Fvideos%2F10154853962660718%2F&show_text=0&width=560″ width=“560″ height=“315″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowTransparency=“true“ allowFullScreen=“true“ ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us