Видео

Днес откриват трети мост над Босфора

На официална церемония от 16 ч. днес в Истанбул ще бъде открит за трафик третият мост над Босфора. Съоръжението носи името „Султан Селим“ и според турските власти представлява най-дългата в света висяща конструкция за пътен и железопътен транспорт. Мостът е с дължина 1.4 км и ширина 59 метра, включвайки по 4 ленти за движение в посока и две жп линии. Преминаването по него ще струва около 3 евро, идвайки от Европа към Азия, а в обратната посока ще бъде безплатно.

Строителството е започнало на 29 май 2013 година и е приключено за 27 месеца, като общата му стойност е 3 млрд. долара. Изпълнители на проекта са Astaldi в партньорство с IC Ictas. Те ще стопанисват съоръжението и 95 км от пътищата свързани с него за период от 10 години.

Проектът бива критикуван от урбанисти, заради принудителното изселване на хиляди хора, при реализирането на подвеждащата инфраструктура. Според урбанистите подобни съоръжения увеличават трафика в градовете, вместо да го намалят.

[iframe src=“https://player.vimeo.com/video/180185538″ width=“640″ height=“360″ frameborder=“0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU REKLAM FİLMİ from video_oiy on Vimeo.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us