Видео

Играят на бадмингтон на МКС

Руски космонавти и астронавти от САЩ и Япония участваха в мач по бадминтон на борда на Международната космическа станция (МКС), предаде ТАСС, като цитира Роскосмос.

„На борда на МКС за пръв път се състоя отборно състезание. В орбиталния турнир по бадминтон участваха състезатели от Русия, САЩ и Япония“, оповести Роскосмос.

В първия гейм Русия бе представена от Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров, САЩ – от Марк Ванде Хай, а Япония – от Норишиге Канаи. Във втория гейм Джоузеф Акаба замени Ванде Хай.

Състезанието бе по двойки, но по „космически правила“ – резултат не е регистриран, отбелязва сайтът на Националната федерация по бадминтон на Русия.

След мача Мисуркин заяви, че за него това е било като да забиеш флаг на Марс, и че много обича бадминтона. Ванде Хай от НАСА поиска в бъдещи космически кораби, които ще се отправят към далечния космос, да има модул за бадминтон.

{module [180]}

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/Ey49nb3JZ7w“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us