кофа

Aтракциони на новия порт на Варна, Албена – най-голямата безплатна wi-fi зона в Европа

В предвиденото ново и разширено пространство на пристанище Варна ще има три парцела, като на  територия ще бъдат изградени различни атракционни зони. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
Той подчерта, че ще бъдат изготвени най-малко два идейни проекта за старото пристанище, а точната цена на проекта ще стане ясна, след като се оценят финансовите средства в технически аспект. Предвижда се и преместване на пътническия терминал, като приблизително стойността на кейовата стена ще бъде около 90 млн. лв. Срокът, който е поставен във времето за завършване на техническия проект, е от шест до девет месеца.
В Албена пък се радват на титлата „най-голямата зона с безплатен интернет в Европа“. Курортът става най-голямата зона в Европа с безплатен Wi-Fi, като всички гости там ще имат възможност да се свързват с интернет директно от откритите, публични зони, докато осъществяват своята почивка, а не само в хотелите и ресторантите, както беше досега.

Автор

Super User




От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us