кофа

И тази година ВИЕДОХОЛИКА във Варна. Изкуствохолирайте се !

Международният видео арт фестивал ВИДЕОХОЛИКА 2014 ще се проведе за седма поредна година във Варна, а датите вече са ясни- от 1 до 7 август. Фестивалът ще протече в следните секции: видео арт, късометражно кино и анимация. До участие ще се допускат всички художници (индивидуално или в екип), работещи в полето на съвременното изкуство, които притежават професионални качества и работата им се отличава с оригинален творчески език. За щастие други ограничения няма и кандидатите, спазили крайния срок и условията за участие, ще бъдат допуснати до журиране, което ще се проведе през ранния юли 2014.

 

Таксата за участие е 15 лв, а приемането на документите и видео арт творбите във ВИДЕОХОЛИКА 2014 ще продължи до 1 юни 2014 г. Организаторите на събитието твърдят, че всички кандидати са добре дошли, изисква се само да се запознаят с условията за участие и да попълнят формуляра за участие, който могат да намерят на сайта на събитието www.videoholica.org

 

Числото 7 ще е таз годишната тема на фестивала. То е основно застъпено в цялостната концепция на случващото се и ще е вход и изход за тълкуването на множество от проявленията във ВИДЕОХОЛИКА. Както твърдят обичайните заподозрени за сънитието: „В 7-та си година, ВИДЕОХОЛИКА припознава 7 като собствена екзистенциална перформативност, но не за да подчертае неговата вече съществуваща комплексна символика, а за да провокира ново многопосочие на мислене, асоциации и интерпретации, далеч отвъд реалната потенциалност на 7. Какво изброява/ изобразява 7? От какво е повече и от какво е по-малко 7? Достатъчно ли е 7? Къде е мястото на 7 в днешния многочислен/ многофункционален свят? С тези и други въпроси се търсят поетични, абстрактни, иронични, условни, преносни и буквални коментари на подвижния образ, ангажирани да декомпозират аудио-визуалната и концептуална матрица на цифрата 7.“

 Освен плаж, море и лято в най-пълната му форма, участниците на ВИДЕОХОЛИКА 2014, ще могат да се насладят и на следните награди:

 

·         Първа награда – ЗЛАТЕН ВИДЕОХОЛИК – 1000 Евро

·         Втора награда – СРЕБЪРЕН ВИДЕОХОЛИК

·         Трета награда – БРОНЗОВ ВИДЕОХОЛИК

·         Награда за млад български автор – БГ ВИДЕОХОЛИК

 

Изкуството никога не вреди на тена и лятното настроение, така че в тези мразовити дни си припомняме, че датите на прекрасните летни прояви наближават. 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us