кофа

Компании за геопространствени данни от Централна и Източна Европа основаха NavGlobe алианс

На 22-ри и 23-ти март 2010 NAVITEQ бе домакин на първата по рода си конференция на компаниите за геоданни от Централна и Източна Европа. Срещата отбеляза основаването на NavGlobe алианс. В основата на инициативата е заложена идеята за създаване на международна асоциация на компаниите, опериращи в сферата на геопространствените данни и дигиталните карти.

Членове на алианса вече са компании от Турция, Русия, Естония, Гърция, Украйна и България. Това е първата от поредица инициативи за създаване на глобална мрежа от фирмите за геоданни.

Всички присъстващи представиха компаниите си, продуктите и услугите, които предлагат. Те споделиха най-добрите си практики и иновативните методи и технологии, които ползват при събирането и обработката на геоданни.

Основен резултат от първата конференция на алианса е създаването на единен продукт, компилиран от геоданните на всички компании. Всички членове показаха готовност за сътрудничество не само в сферата на технологиите, но и в търговските дела. NavGlobe алиансът приветства компаниите за геоданни от цял свят, които желаят да станат членове.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us