кофа

Краят на Маймунарника. Нов ПУП за Борисова градина за 100 хиляди лв.

Столична община обяви конкурс за подробен устройствен план (ПУП) на Борисова градина. Архитектът на София Петър Диков определи конкурса като "горещ картоф", с който общината е избягвала да се захваща, но сега било неизбежно. На 31 януари бе проведено обществено обсъждане на конкурса за ПУП, на което присъстваха архитекти, хора от неправителствени организации и браншови съюзи. 
 
Избраният проектантски екип ще сключи договор до 100 хил. лв. за разработка на проекта си, а класираните на второ и трето място ще получат по 10 хил. лв. и по 7 хил. лв. Журито е от  представители на направление  "Архитектура и градоустройство", от Столичния общински съвет и от браншовите организации. 
Окончателният резултат от конкурса ще стане известен на 22 април.
 
За почитателите на летните удоволствия и на ледената бира, която обичайно се консумира в "Маймунарника", лятното кино или при разхлада в къпалнята "Мария Луиза", трябва да кажем, че на практика устройственият план ще позволи на Столичната община да ремонтира цялото пространство и да отчужди територии, което ще рече, че тези приятни местенца от частна, може би ще се превърнат в общинска собственост. На печелившите честито, а ние ще очакваме с нетърпение новите строители на емблематичната градина, известна просто като Борисова.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us