кофа

Първото околосветско пътешествие риалити – дело на българи

Околосветско пътешествие с яхта ще популяризира България. Идеята е на Тримата мустакери – както наричат себе си Дачо Дачев, Павел Дойчев и Гаврил Гюров – Гицата, а датата на заминаване е 15 септември 2014 г. Пристанът, който ще изпрати и по-късно – ще посрещне яхтата „България”, е в малкото черноморско градче Царево. 
 
Идеята на начинанието е тримата мустакери да бъдат посланици на българите и да организират срещи с български общности на местата, където ги отвее вятърът. Пътешествениците ще организират мултимедийно представяне на родината по света, като разказват за нашата история, музика, танци, традиции. 
На борда на яхтата ще има камери, които ще заснемат всичко случващо се по време на плаването и ще предават онлайн чрез сателити. Воаяжът ще бъда разделен на два етапа, като вторият ще е организирането на регати по българското Черноморие. Цялото начинание ще е на стойност 180-200 000 евро, а средствата, събрани от спонсори и други източници, останали след изпълнение на мисията ще се ползват за благотворителност.
 
Пътуването ще продължи минимум година, а участниците изрично подчертаха, че това не е самоизява, а има предимно научна и образователна цел, като ще бъде основа на документални продукции, пътепис и реалити излъчвания.
Тримата мустакери се надяват на подкрепа на всички родолюбци, за да осъществят проекта си.
 

 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us