кофа

Пловдив отваря вратите за Китай „Гугъл“ ги затваря

На 24 март, 2014 г. в Пловдив ще се проведе Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“. В него ще вземат участие повече от 50 от най-значимите китайски фирми. Българските компании ще имат възможност да проведат бизнес срещи с партньори от китайска страна, а официалното откриване на форума ще бъде в 9.30 ч., в конферентна зала „Пловдив“ на Новотел Пловдив.
Повече информация за събитието може да намерите в сайта на Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие www.bg-china-partners.com, както и на www.plovdiv.bg.
 
На фона на радушното посрещане на Китай от българския бизнес, американската компания „Гугъл“ започна да криптира всичките търсения в търсачката си, извършени от потребители в Китай.
 
Компанията започна да криптира също целия трафик между центровете си с бази данни в отговор на разкритията за програмите за електронно следене на американската Агенция за национална сигурност. Мярката ще попречи на властите да блокират търсенето на "деликатни" думи и съчетания, като Далай лама или площад "Тянанмън".
 
Тази стъпка е част от усилията на "Гугъл" да осуети опитите на правителствата по света да извършват онлайн следене.
"Гугъл" изнесе операциите си от континентален Китай през 2010 г., заради китайските власти, които държат под строг контрол интернет.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us