кофа

С онлайн лична карта до 2015 г.

От март 2015 г. си поръчваме лична карта онлайн.

Вицепремиерът Даниела Бобева заяви, че издаването на документи за самоличност по интернет може да стане реалност от 2015 г. По думите й до март 2015 г. България трябва да разполага с работещо електронно управление, което да предоставя всички основни услуги за хората. За целта 30 регистъра на различни родни администрации ще бъдат обединени в един общ портал.

До няколко месеца пък жители на столицата ще могат да си поръчват онлайн няколко вида документи.  Това стана ясно след съобщението на секретарят на Столична община Ралица Стоянова, която заяви, че в портала за поръчка на документите ще се влиза през сайта на кметството www.sofia.bg.

Тя подчерта, че новият електронен портал за услуги ще заработи в най-кратки срокове, а на по-късен етап гражданите ще могат и да получават документите по имейла си. Он-лайн ще се предлагат само няколко услуги, в няколко района на София, а най-вероятно столичани първо да могат да подават заявления за постоянен или настоящ адрес, за семейно положение и други. Вариантите за използване на услугата са чрез електронен подпис, с изпращане на есемес на даден телефонен номер или чрез ползване на специални чип карти.

За всичко това, а и за каквото ви хрумне още, може да попитате кмета Йорданка Фандъкова. Това става чрез специален блог на Столична община –https://blog.sofia.bg, където освен нея на въпросите ви ще отговарят и всичките й заместници по техните ресори – финанси, транспорт, сигурност, образование, култура, строителство, екология и т.н

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us