кофа

Семинар за GIS и GPS в Бизнеспарка

Семинар на тема ”GIS и GPS технологии за подобряване ефективността в бизнеса и държавното управление” се състоя днес в София. Организатори бяха ДАТЕКС ГИС Център, а главният мениджър на компанията Росен Русинов откри срещата. Той представи най-големите разработени проекти от 1993 г. до днес, като акцентът падна на информационната система към МЗХ – ИСАК и на интернет портала www.bgmaps.com.

Мениджърът Ладислав Чапек от компанията Intergraph запозна аудиторията с   основните понятия и методи около техните GIS системи и приложението им в транспорта, градоустройството и земеползването, както и тяхната диспечерска система на базата на информация в реално време получена от камери.

Томас Блаха от компанията Magellan представи подобренията при съвременните едночестотни GPS приемници за геодезични и бизнес GIS задачи. Тенденцията при тях е опростяване на софтуера. Той степенува критериите, по които повечето потребители си избират приемници от такъв вид – точност; цена; размер/ тегло; издръжливост; автономност. Блаха демонстрира и две от GPS устройствата, които предлагат от компанията.

На семинара също така бяха представени и базите данни, които фирмата организатор поддържа в България, специализираната информационна система при работа на паркове от превозни средства FM.BGMAPS v1.5.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us