кофа

„Скрита лисица“ взе сиренцето на „Майкрософт“

Хакери нападнаха "Майкрософт" с атака, носеща името “Операция скрита лисица”. Подобно на популярната басня, враната или по-точно "Майкрософт", не са си подготвили добре нещата и недостатък в браузъра им “Интернет експлорър” позволява на киберпрестъпници да крадат лични данни на потребители, като имитират популярни сайтове.
 
“Майкросфот” предупреди, че “вратичката” вече е използвана за “ограничени и целенасочени атаки” срещу хора и мрежи, ползващи версии от 6 до 11 на браузъра, а именно тези версии се използват от малко над една четвърт от всички потребители на интернет в света.
За пробойната се разбра от производител на защитен софтуер, а компанията работи за запушването на пролуката. US министерството на вътрешната сигурност посъветва потребителите да използват браузъри като “Хром” и “Файърфокс”.
Именно „Скритата лисица“ ще даде сиренцето на своята посестрима, защото ако досега „Майкрософт" държеше 86-процентен дял от потреблението на браузъри, а Firefox едва 11%, то в новата ситуация нещата могат силно да се променят.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us