кофа

Ставаме индийци на 21 юни

Индийският празник на цветовете Холи ще бъде отбелязан и у нас – на 21 юни, в София, на стадион Академик. Предварителната продажба на билети започна във вторник, в мрежата на Eventim в цялата страна, а първите 500 билета са на промо цена от 32 лв. Празникът в Индия се празнува около началото на пролетта, като се отбелязва със символична клада, а следващият ден след кладата се нарича Холи, известен още като Фестивал на цветовете. 
 
Както може би всички знаем, фестивалът представлява излизане по улиците на големите индийски градове и празнуване на победата на доброто над злото, на любовта над омразата и на цветовете над сивотата на ежедневието, въпреки че когато става въпрос за Индия, за сивота е трудно да се говори. Хората излизат навън и се замерят с разноцветни бои, което превръща празника в едно зрелище от цветове и изпоцапани физиономии.
 
Вече споменахме, че сивотата в Индия е мираж, но както добре си знаем, тук е доста налична, затова и организаторите от Coco Agency са се погрижили здравата да се поизцапаме, за да може поне за около 12 часа, колкото ще трае фиестата,  да видим живота от розовата му страна. Те обещават български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Великобритания, Германия, Белгия, Румъния и др. Ние пък обещаваме, че ще ви чакаме на 21 юни и ако не ни се усмихнете широко, ви гарантираме поне три-четири цвята, с които ще ви приветстваме за добре дошли.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us