Важно

Флорида със слънчев град

Първият в света град, захранван изцяло от слънчева енергия, ще бъде построен в САЩ. Идеята за Бабкок ранч е на играча по американски футбол 57-годишния Сид Китсън. След спортната си кариера той се занимава с недвижими имоти и още преди десет години закупил терена за града, в който ще живеят 50 000 души. Очаква се първите обитатели да се настанят там още през 2017 г. „Ще докажем, че разумният растеж и опазването на природата могат да вървят ръка за ръка“, казва Китсън.

В града ще има училище, квартал с бутици и ресторанти, пешеходни алеи и езера за водни спортове. Проектирани са 1100 внушителни апартаменти и къщи на цени от 200 000 до 800 000 долара. Градът ще бъде пример за прилагане на последните зелени технологии и ще получи съответните сертификати според критериите за устойчиво развитие на Коалицията за екологично строителство на щата Флорида.
Първоначално строежът бе спрян през 2007 г. заради световната финансова криза. По-късно местни жители заявиха, че проектът ще промени начина им на живот.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us