Важно

Предвещават 10% спад в икономиките в ЕС

Европейската комисия е предупредила финансовите министри на страните от Еврозоната, че икономиката на валутния съюз може да се свие с до 10 процента тази година. Това съобщиха източници на Ройтерс.
Същото преди дни предсказа и IHS Markit обяви, че показателят й за бизнес активността в частния сектор през март очертава годишен спад на икономиката от 10%.

„С понижаването на бизнес доверието и заетостта, неминуемо предстоят по-лоши времена в близкото бъдеще“, посочват от икономическия институт.

В изчисленията попада и една много тежка седмица от март. Данните от нея показват, че производството е в дълбока рецесия и че има рязко увеличение на подадените заявления за безработица в бюрата по труда, а хиляди компании в Германия намаляват работните часове на служителите си.

Общияt индекс на мениджърите по поръчките (измерващ активността в сектора на промишлеността и услугите) се е понижил до 29.7 пункта през март. През февруари той е бил на ниво от 51.6 пункта, като сега е далеч под границата от 50 пункта, която разделя растежа от спада.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us